When can I do it again?

I feel so wonderful, sitting here writing my first input since god knows when. What is great is that I'm doing it on my very own laptop! I'm telling ya, I did not see this coming! It's sooo beautiful!! I love it!

Christma's been so great, champagne at noon before eating alot of food, alot. It was fantastic! Doing it with the people I love. Starting something new, a new family. It felt great! Donald Duck as usual and then presents. Books, sheets, movie, shirt and then my laptop! Then, movie and laughter. Present-hazard for almost 2 hours. That damn clock never rang! After that we went to the cathedral and listened to Martin Lind before we went home and sat down, drinking some more. 

Thank you so much for this X-mas!

Christmas spirit - head to toe

Julen har varit underbar!

If I was to dress it in words, I'll be sitting here forever.
Thank you I'm so grateful!

Edward Speleers

Ed Speleers är så söt!

speleers
Namn: Edward John Speleers
Född: 21 december 1987 (giih!) Chichester i England
Längd: 1,82 m

Han har varit med i skolpjäser ända sedan han var tre år. Lite längre in i skolgången har han spelat  huvudroller i skolans uppsättningar av Hamlet och Rikard III.

Är det enda barnet, föräldrarna är skiljda. Mamman är bosatt i Spanien och hans pappa i London.

Han var en kandidat till att spela Peter i Narnia, men som vi vet gick ju den rollen till William Moseley.

Hans favoritskådespelare är James Dean.



Ja du Gunilla. Haha... Han har spelat Shakespeare, gillar James Dean, är nästan jämnårig med oss och har en mamma som bor i Spanien där man kan tillbringa somrarna. Låter väl som en dröm? ;)


Hyrfilm och choklad - det är livet

61774-67Skippade matteplugget och hyrde film istället. Ville hyra nya Beck filmen men den var uthyrd. I brist på annat hyrde vi Cheaper by the dozen 2 eller Fullt hus igen, som den heter på svenska.

Den var väl okej. Om Eragon var klichéaktig finns det inga ord för vad denna var. Som i förra filmen har den ett genomgående tema bestående av "familjen framför allt". Detta speglar hela filmen. Dock är det lite mysigt med pappan som desperat försöker hålla samman familjen, vilket leder till att han tar med dem på semester en sista gång. Alla amerikanska familjer verkar alltid nån gång ha semestrat i nåt gammalt hus vid en sjö, mitt i skogen, och  tor inte att The Barkers skiljer sig från mängden där. Huset är fallfärdig och innehar en råtta som stjäl alla möjliga saker. Pappa, Steve Martin, försöker rusta upp det så gott det går. Det är lite småkul.

Barnen ställer till det som vanligt och det blir inte bättre av att pappa Toms gamla ärkerival dyker upp. Såklart.  Ärkerivalen Jimmy Murtaugh (efternamnet känns igen från Eragon) äger nu halva sjön och har ett stort vräkigt lyxhus fullproppat med dyra grejer. Han har en het fru (Carmen Electra) och åtta superintelligenta barn. Det är nu bråket börjar. De två papporna ska nu försöka överglänsa varandra.

Jag tror jag brast ut i gapskratt tre gånger men mestadels satt jag bara och log och småskrattade lite. Det var en bra film för kvällen. Den var lätt och mysig och passade alldeles utmärkt som en tredje-advents-film. Men det är ingenting jag direkt rekommenderar er att se när ni ska hem bjuda hem polarna på filmkväll. Haha!

Tvillingarna från Desperate Housewives är med och stökar till. Tom Welling är med även i denna och är het, het, het!

Och kalla mig tönt, men jag älskar Steve Martin. Han är bara för go! =)


Film är bäst på bok

eragon

Äntligen fick jag användning för det. Film är bäst på bok. Och det stämmer.
Intrycket av filmen Eragon var...simpel.

Efter att ha läst boken (pocket på ca 500 sidor) blir det lite lamt. Paolini har lyckats få med så mycket i boken som inte alls speglas på film. Jag får en känsla av att regissörerna ville ha med så mycket effekter som möjligt och att manusförfattarna ville korta ner boken så bra som möjligt till ca 1h 45 minuter. Då är det lätt att man bara tar med det väsentligaste och hoppar över en del onödiga utfyllnader. Sådant som gör boken bättre. Men, sen förstår jag dom, de vet att vi inte vill ha en LotR rip-off med tre timmars film. Men de kunde åtminstone gjort 2h.

Storyn är bra när man läser den för sig själv, så när Saphira och Eragon "talar" med varandra genom tanken känns det lite...lamt. Sånt gör sig bättre på bok. Dessutom tycker jag att "the Ra'zacs" kunde gjorts mer skräckinjagande och man kunde använt sig mer av dem för att bygga en stämning och spänning. Däremot lyckades de bra med Durza, han var lite halvläskig och intressant. Man kunde egentligen gått på djupet med alla karaktärer. Vad 17 hände med Murtagh till exempel?! Vad fick killen? Två repliker?

Åh! Måste säga en sak till som jag verkligen, verkligen INTE tycker om, med film i allmänt. Det är när man filmar scener som bara är några sekunder långa. Sedan klipps dem ihop så att det hackar fult  mellan 20-30 sekunders scener. Det går faktiskt att knyta ihop det lite snyggt! Eragon tyckte jag var fult ihopklippt på vissa ställen. Redigerarna ska inte ha någon eloge. Men så tyckte jag ju oxå om HP4 i början, och den blev ju ändå okej i slutet.

Helhetsintryck? Bra effekter, söt drake, duktiga skådespelare (och snygga), fint landskap, för korta scener ibland och inget direkt djup eller för mycket djupt. Kunde blir lite klyschigt.  Men jag gillade den ändå. Den underhöll mig ändå i nästan 2 timmar och jag gick ut nöjd. Men jag lämnade större delen av den kvar i biosalongen och tog bara med mig en liten del hem. Nu längtar jag bara efter att få börja läsa nästa bok!

*** / ***** möjliga =P

Red Hot Chili Peppers live in Globen

Nu dagen efter förfasas jag över Sveriges så kallade "musik-rescencenter". De är knappast värda sin titel när de sågar gårdagens konsert. De vet inte vad de talar om, jag vet, jag var där.


Efter att ha dragit runt i Stockholm stad i isande blåst och lätt regn...nej..där hade meteorologerna fel. Det var ett svårt regn vi hamnade i. Vi käkade och gick i affärer och praktiskt taget väntade på att klockan skulle bli sex. Efter en dag med regn, blåst, kyla, nollåttor, nachos vs wallenbergare, Mc Donald's, Börje Salming, Anna Lindmarker med barn, Rockbjörnen, Förkväll på Centralstationen, förfrågan om modelldeltagande och tunnelbana befann vi oss på tåget till Globen.

Det första som möter oss när vi stiger ut är ett tiotal försäljare med lådor på magen som skriker "Öronproppar 10 kronor." Då börjar man ju bli lite spänd...

Svinlång kö utanför. "Nej" tänker vi. Men det var förståeligt, vissa hade köat i 34 timmar, med nybrutna revben. Vi andra gled in klockan sex, och efter att vakterna letat igenom väskorna och visiterat oss var vi inne. Och fastän vi inte hade köat i 34 timmar fick Daniel ändå gå in i fållan längst fram och Lena och jag hade bra platser på läktaren.

Efter att ha väntat flera månader och tillbringat en dag i en iskall stad fick vi vänta ännu längre. 19:20 var Globen halvfullt och sen fick vi "genomlida" förbandet. Helt okej, men de byggde inte upp någon vidare stämning.



Först kvart i nio hände det någonting. Tre människor dyker upp på scenen John (gitarr), Flea (bas) och Chad (trummor), det börjar med ett sus genom Globen som slutar med ett dån. Det är som om en bomb exploderat och man får en sjuhelvetes adrenalinkick. Underbart! De börjar spela och efter nån minut hoppar en till snubbe upp på scenen, Anthony Kiedis, dån igen och introt till Can't Stop börjar. Otroligt...

De river av låt efter låt och lämnar åtminstone inte mig besviken. Det är nåt speciellt med dem. Anthony skuttar runt som om han är besatt, Flea rockar loss på bas (utan tröja, såklart), Chad kastar trumpinnar omkring sig och John är bara alldeles....alldeles underbar och man blir så kär i honom! Vad jag uppskattar är att det faktiskt är riktiga talander på scenen. Det är inget massproducerat mediaformat band. De vet vad de gör och är jävligt säkra. Jag blir helt hänryckt och det känn som om jag befinner mig i trans i vissa låtar och plötsligt struntar man i folk omkring sig. Jag är där för att ha kul och det ska jag fan ha!

Med bra uppsikt efter arenan ser vi hur avsvimmade människor bärs ut av vakterna, galet i publiken och galet på scenen. Strängar går av stup i kvarten och trumpinnar kastas ut i publikhavet och de rör sig som...sagt ovan, besatta.

Som Expressen skrev: "Red hot Chili Peppers hade sålt ut Globen i kväll och publiken var med på noterna från första ackord. Red Hot är kända för att spela på hög volym, men de blev nästan överröstade av publiken. Det var ett jäkla drag!"

(Ja, det här blev ju rätt långt men jag känner att jag lättast kan uttrycka mig i skrift. Jag kan inte förklara det genom tal då allt som skulle komma ut skulle bli en stor lycklig suck och drömsk blick.)

När det är slut dånar Globen och hela arenan står upp och skriker. När jag tittar mig runt omrking ser jag männsikor som är som jag, galna, de dansar, skriker och är som i trans med nävarna sträckta upp i luften.
Encore. Trummisen Chad entrar scenen och leker lite med oss, skojsigt. Kör introt till WWRY och jag skriker rakt och ut och tittar på Lena. Det dröjer några sekunder innan folket är med på noterna men kul blir det. Solon spelas. Imponerande. Sen kommer Under the Bridge och alla vrålar och sjunger med. Fantastiskt! Efteråt följer ett långt solo =) Sen går vi ut och kan äntligen andas frisk luft.
red hot
Jag vrålade, sjöng, skrek rakt ut, hoppade och dansade tills jag blev helt svettig och hes.
Låter väl underbart va?

Skönaste dagen på länge

Jag har fått en snabbare dator och en ännu större skärm! Giiiih!!
Har nu ett nytt word och outlook, power point och excel. Livet leker, lugnt!

Skrivbordet är så rent och snyggt!



Relax, soon, the frenzy will start all over again.


Måste även bara tilägga att Shire på MTV är så...skön. MTV News asså...
"Cho, det är jag som är Shire och det här är MTV News"
Solklar öppning och klockren avslutning.
"Och kom ihåg helgen ledord: Hare bäst, gå på fest! *blink*"

Fredagsmys är mysigt

Fredagen blev en väldigt skön dag!

Kort skoldag, skönt!
Julshopping med Gunilla och Hannax2
Fika med ovannämnda
Bakad potatis på Linds med Gunilla och Hanna B, gott!
BIO med ovannämnda + 1C från Folkunga. Vi ville faktiskt se Marie Antoinette, de var tydligen tvingade.
kirsten dunst

Roligast var...
...när Hanna skrek åt ettorna.
...Fersen för fan!
...Gunillas kommentarer
...allt fintter och skratt