Holland & Harry

Det har väl inte undgått någon i min vänskapskrets hur mycket jag älskar Holland? Och om det nu har undgått dig och du då drar parallellen att du då inte tillhör min närmaste vänskapskrets....bli inte ledsen. Jag tycker om dig ändå.

Iaf, det jag ville komma fram till var att när jag var i Eindhoven den senaste gången stog jag och höll i
Harry Potter en de Steen der Wijzen , men jag köpte den inte! Ni vet hur man brukar säga "jag kommer tillbaka en annan dag", och så gör man iaf aldrig det. Men nästa gång så. Nu när jag åker igen på Höstlovet, då ska jag köpa den. Äntligen.

Hur som än haver. Hittade översättningen på namne i Harry Potter, de enda som undgick ett namnbyte var: Harry Potter själv, Dedalus Diggle, Cho Chang och Rubeus Hagrid. De andra fick snällt stå och titta på när deras namn för-Holländskades (vilket ord va?). Några av mina favoriter var:
Albus Dumbledore - Albus Perkamentus
Animagus - Faunaat
Fan - Muil
Hermione Granger - Hermelien Griffel
Peeves the Poltergeist - Foppe de Klopgeest
Peter Peetigrew - Peter Pippeling
Ronald (Ron) Weasley - Ronald (Ron) Wemel
Hogwarts - Zweinstein

Man måste väl ändå bara älska dom va?

Fredag v.39

Det är dags att uppdatera va?
Nej jag vill inte.
Nån annan än jag som är trött?
Ni vet väl att vi åker till Brighton nästa vecka va, alla ni FU:are därute? Jag ska bli pigg tills dess.
Jag lovar.

Mad Brilliant

image117

Tack Gunnis, sötnos!

Meltdown...

Sådärja! SamC-uppgiften avklarad på en kväll och presenterad dagen därpå. Yey för lilla mig!
Nu är det "bara" den andra SO-uppgiften som ligger och spökar... Tre sidor om nåt jag inte förstår, tills imorgon. Och jag har inte ens börjat. Det minsta. Hurra för mig! Alla bugar för Jessica, drottningen över framförhållning! Länge leve jag, hurra, hurra, hurra!

Men jag klarar det nog. På nåt sätt lyckas jag alltid göra det. My bastard.

Fredag imorgon, vilket innebär skolfoto, bio med Robert på kvällen och förhoppningsvis en date med Vanne. En mycket efterlängtad date vill jag lova! ;o)

Visst tycker Du oxå att jag borde gå in på mitt rum och jobba med SO:n istället för att sitta här och fördriva tiden med meningslöst dravel? Vaddå..? Jag har ju flera timmar på mig tills den ska vara inlämnad! ;o)

Mental breakdown...!

jag bryter ihop...


Arbetsvecka

Ny vecka. Nya möjligheter. Nja. Klarar jag den här veckan så ska det nog gå bra...denna vecka är jobbig. Men det fixar jag.
Säkert.


Grattis Hanna!

Stort GRATTIS till min lilla älskling, Hanna, som äntligen har tagit körkort nu! Jag kunde inte vara stoltare! Du är bäst och du äger! Du visade minsann de jävlarna ;)
Älskar Dig,
Grattis!

Paul Pott: Britain's got talent

Hörde på radion om Paul Pott som deltagit Storbritanniens motsvarighet till Talang 2007. En ordinär medelålders man som jobbar som telefonförsäljare levererar Nessun Dorma på ett helt otroligt sätt. Lyssna och njut!
Ibland måste även människor som jag ge vika för opera...det här är bra.

Lägg märke till hur Simon Cowell rynkar lite på näsan först när han ser killen, han har redan bestämt sig för att det kommer bli illa. Men ack så fel han hade. Ibland kan till och med nasty-Simon bli överaskad. Haha!

Åh vad jag älskar thai

Idag plockade jag svamp. Minus "plockade".
Idag var jag i skogen.

11 September

Nej nu får man fan ta och göra 11 september till en positiv dag. Visst, för typ sex år sen dog ungefär 3000 människor i en fruktansvärd terrorattack. Det ÄR hemskt. Men nu har ju USA bombat Afghanistan och Irak. Har de fått sin hämn snart? Tvivlar starkt på att de nånsin kommer hitta Usama bin Ladin, kom igen, han är faktiskt en av världens mäktigaste män och farligaste män. Och vi kan inte hitta honom. Däremot har vi ju hittat Bush, men varför gör ingen nåt åt honom...? Neej...nu blev det lite väl politiskt. Jag älskar Bush, han är underhållande. Men, tro nu inte att jag minimerar problemet som är terrorism. Nej jag tycker det är frutkansvärt dumt och onödigt. Världen skulle va så mycket bättre om alla bara kunde äta kakor och dricka saft med varandra.

Ny vecka med nya utmaningar. Idag sprang jag för sista gången i mitt underbara liv 5 km i Rydspåret! Lycka! Gick iofs demonstrativt för det mesta..men ändå. Ingen ska någonsin tvinga mig att springa det där igen.

Imorgon är det onsdag. Första onsdagen då jag slutar vid 12. Jaaa vad underbart!

Nej nu får det fan ta och hända nåt snart.

Totally Fucking Mad Brilliant

Så, fortfarande, jakten på balpartner fortsätter. Men jag ska inte försöka för mycket. Man får ju inte verka desperat. Eller hur?

Just nu är jag svintrött med huvudvärk. Inte bra, inte bra. I vilket fall som helst, kära gäst, så brottas jag nu med ett sådant otroligt oviktigt och extremt viktigt beslut. Mitt msn-nick. Har hetat Mad Brilliant nu hur länge som helst. Känns bra, känns som jag, men är det inte dags för förnyelse? Jag vet inte. Kanske borde mogna och döpa mig till "Jessica". Bara plain Jessica. Nej jag vette 17 asså... Det tåls att se.

Nu är jag otroligt hungrig så jag ska käka nu för att sedan ta en stärkande promenad. Kanske försvinner huvudvärken då.

"Jag ska iaf ha en svart klänning...för det är en sorgens dag för mig!!!"

Mina föräldrar ställer så konstiga krav... Jag var tvungen att ta körkort... I och för sig, tack för det! Känns rätt bra nu måste jag ju säga...
Nästa sak som är ett måste är det här med att dansa bal va. Frivilligt? Nej inte alls. Ett måste.
"Tänk så kul du kommer ha" "Ett minne för livet" "Du kommer ha nytta av det senare!" "Det var den roligaste dagen i mitt liv" Okej? Roligt liv du måste haft då....

Då börjar ju tankarna snurra, jag har aldrig velat dansa bal förrut. Ansåg mig stå över sånt, om ni förstår vad jag menar? Men tänk om det blir som med körkortet...något jag verkligen uppskattar i efterhand? Har i alla fall hört mig runt bland kompisarna hur de tänker göra. Många "nay-sayers" och vissa som redan skulle ha införskaffat klänning och skor för länge sedan om de bara hade någon att dansa med. Och vissa som vill dansa "so badly" att de skulle kunna hoppa över partnern och köra ett solo på dansgolvet. I vilket fall som helst så står jag kvar i velandet hur jag ska göra.

Men, innan det bestäms, problemet kvarstår, vem ska jag dansa med?
Får gå på singelträffarna som anordnas då...wiho. Tragiskt? Inte alls.
Anyone?

124 filmer i samlingen

Sådärja, en ny vecka med nya möjligheter! (Vem är du och vad har du gjort med Jessica...?) Jag vet, det låter ju inte alls som mig.

Långhelger är sköna. Har fått ett sånt bra schema att jag börjar skolan 10:45 på fredagar och slutar vid 12:00, med andra ord bara en lektion på fredagar. Efter det har jag hela fredagen, i princip, lördagen och söndagen och börjar inte förrän 13:15 på måndagar. Långhelg var ordet!

Men tro nu inte för allt i världen att skolan är slappade bara för att man råkar va där mindre timmar än övriga år. Nej då, i och med att skoltimmarna är lite färre förväntas man klara av en hel del hemarbete. Men...FU...vi är j inte vana vid läxor? :S

Ska göra CAE nu och sen ska jag försöka mig på Matte C. Efter det ska jag ta en promenad. Imorgon blire 5km i Ryd. Vi älskar dig Dennis.

Städade mitt rum igår. Äntligen!

Sådärja, kände att du var i största behov av en update av mitt liv. Känns det bättre nu?

Totalt onödigt vetande...för er

Ni vet ibland när det bara går upp ett ljus där inne i det dammig huvudet? När man lägger ihop ett och ett? När man får en "aha!-pplevelse"? Jag fick nyss det. När man plötsligt förstår saker, saker som man ens aldrig funderat så värst mycket över. Hjärnan drar bara blixtsnabbt en slutsats du inte ens visste du sökt efter.

Iaf, för att komma till saken. Komma till skott. Cut to the chase. Har fått Disney-noja nu tack vare
Hanna och Cicci så därför lyssnade jag på "Beauty and the Beast" när jag städade. Och just den versionen framförs av Angela Lansbury, vilket jag egentligen vet, för jag gillar den versionen bäst. Och då gick det plötsligt upp ett ljus för mig. Angela Lansbury spelar även i Mord och inga visor ("Murders she wrote") vilket jag alltid tittade på i Holland när jag var liten. Jag förstod såklart ingenting, men huvudkaraktärens namn var Jessica Fletcher, så jag kände ändå en viss sammanhörighet med henne. Inte förrän nu har jag kopplat ihop att Mrs Pott och Jessica Fletcher är samma person. Där ser man.