Vettigt

Jag vill slåss idag. Starta ett riktigt slagsmål med näsblod och blåtiror. Bara för att. Har troligen sett på för mycket våldsfilmer och lyssnat på alldeles för destruktiv hiphop den senaste tiden. Det skulle nog i alla fall alla föräldragrupper säga. Vilka de nu är. Oh vad jag känner mig konstruktiv idag. Kom igen, jag har aldrig varit i slagsmål och aldrig fått näsblod så någon gång måste ju vara den första. Vem vet, mamma kanske är på att gå ut i Eindhoven, bli råpackade och röka lite cannabis och sen börja banka på första bästa machosnubbe som vågar närma sig oss. Jag har problem.

Det är lugnt, jag går på medicin nu

Har övertalat min mamma om att hon och jag ska ha Harry Potter-maraton i jul. Hon fick välja på att antingen se alla sex filmerna eller läsa alla sju böcker. Hon valde filmerna. Jag antar att hon bara gjorde det för att hon vet att hon alltid kan ursäkta sig med något och lämna TV:n. Typ "jag måste skala potatis till middagen" "kom på att jag måste ringa läkaren innan han går hem för dagen" "har en klipptid om 15 min, jag måste gå nu" "hmm...hörde du också nåt från balkongen?"


Min mor, svepskälens mästarinna.

Fan kan det inte bli jul snart. Jag längtar. Men snart är det iaf advent! Det är alltid nåt.

Såg HP7 del I i fredags. Även om det bara var en slags startsträcka mot det riktiga slutet var den jävligt bra. Jag är nöjd. Bättre skådespeleri (självfallet) och bättre effekter. Spännande och rolig på samma gång. Jag satt mest och myste filmen igenom. Tur att det är mörkt i salongen så ingen kunde se mig sitta och le som ett fån filmen igenom.

(Ralph Fiennes är så grymt bra att jag nästan hejar på Voldemort istället.)

Idag har jag dansat runt i lägenheten till Petters tunga dunk samtidigt som jag slängde ihop en väldigt vitlökstung morotssoppa. Bra söndag.

Immobilized

Nu tänker jag bli väldig personlig. Så vill du inte riskera att bli förlägen kan du lika gärna sluta läsa på en gång.
Jag hatar mensvärk.
Det gör fruktansvärt ont.
Ibland krampar det så svårt att det svartnar för ögonen.
Ligger i soffan med en varm dator på magen för jag förmår inte att resa mig upp.
Det här gör ont.

Shopping is the shit

Sysslar med nätshopping istället för sakrätt och familjerätt.
CDON, HM, Scorett, Din Sko, Mamsell K, Bluebox och även Blå Elefant har blivit noga granskade. Tur att jag föredrar att gå och klämma på saker innan jag köper dom, annars skulle mitt konto vara tomt vid det här laget.
Fast annat är det med CDON, då går det lite snabbare och kan sluta såhär. Jag handlade väldigt mycket på CDON på den gamla goda tiden. Då gick paketen inte in genom brevlådan utan man fick ta bilen till posten.
Ah those were the days...

Snälla tomten

Kära tomten,

I år begär jag inte mycket. Jag har varit en (relativt) snäll flicka i år. Jag har jobbat hårt hela sommaren och hjälpt det här landets seniorer till en trevligare mer ljusare vardag. Jag har älskat min familj och vänner villkorslöst samt hjälpt och stöttat mina grannar. (Idag har jag även legat på knä och skurat hela badrummet och det måste väl också räknas som något?)

Snälla tomten, jag önskar mig inget annat än några väl utvalda posters tecknade av Olly Moss (http://www.ollymoss.com). Om dessa mot förmodan skulle vara slut skulle jag gärna vilja ha en hundvalp. Helst en cavalier king charles spaniel, men jag är inte kräsen.

Ha det så bra och hälsa renarna från mig!
Många kramar från Jessica

http://www.ollymoss.com

Ställningstagande - tack Aqua och indirekt Anders

Väljer härmed att bli glad. Var ledsen innan. Lyssnade på Aqua - cartoon heroes och bestämde mig för att livet inte är så dåligt ändå. Det är dags för den praktiska Jessica att ställa sig upp och säga ifrån. Livet ÄR för kort för att man ska spendera varje dag ledsen och rädd. Sluta ta allting så seriöst. Det minst seriösa som finns är livet. Mitt liv är mitt bara mitt och ingen annan ska fan lägga sig i det.


(Jag går med paraply när det snöar och solglasögon under den ljusa vintern och tänker inte anpassa mig för att följa en norm jag tycker är löjlig)

Jag ska fortsätta vara snäll och trevlig och allt sånt som Jesus predikade. Jag ska vara glad och positiv och inte låta småsaker trycka ner mig. Våga vara jag.

Vissa dagar måste man dock få gråta i fosterställning på golvet med rakbladen redo, men inte varje dag. Det blir så tråkigt i längden.

Bestämmer mig härmed för att vara glad och positiv samt återgå till mitt gamla jag som ger samhällsnormerna fingret och fortsätter min egen väg.

Easier to lie - Aqualung

Idag känner jag mig sådär lite ledsen. Och kanske lite ångestfylld. Svårt att andas och på gränsen till gråt.
Men det ska nog gå över snart.

Imorgon kväll efter föredragningen måste allt vara bättre. Det måste. Annars kan jag inte längre skylla på skolan.

Apartment hunting

Skickade bostadstips i New York på mailen till bror min.  Eftersom det blir billigare att dela på en bostad tänkte jag att vi kunde lämna Sverige ihop. Han och jag i New York skulle bli epic. Han svarade med att visa mig denna istället, som han tittat på. Drömmar säger vissa, framtiden säger vi.

Idag vill jag mer än någonsin flytta. Det är snökaos utanför fönstret. Ta mig härifrån!


Föresten så borde jag va med i programmet i Form med Anna Anka. Hon skulle nog kunna få fason på mig...

Letar lägenhet i New York...

Fan vad jag vill bo utomlands!
Jag är född i fel land, det har jag konstaterat ända sedan jag var liten. Här i norr är det mörkt och kallt flera månader om året så nu när vintern börjar smyga sig på måste man samlas och dricka te och äta kakor!
Så det gjorde vi idag.
Satt och diskuterade framtiden och eventuella utlandsstudier. Det vore så grymt kul att bo utomlands ett tag! Skulle verkligen inte ha något emot att flytta iväg i några år. Men när ska man hinna med det?

Satte mig och kollade lägenheter i New York och Paris, varför bor jag inte där för? Ha en lägenhet i New York med ett kafé på hörnet dit man går varje morgon och beställer "the usual" (vilket är en kaffe och glutenfri blåbärsmuffins/scones), ha en egen kinarestaurang som levererar hem till dörren, springa i central park...för i denna dröm dricker jag både kaffe och motionerar. Så det kan bli.


Tea @ Three

Vaknade i morse och fick en smärre chock när jag såg mig i spegeln. Det tar ett tag att vänja sig vid ny hårfärg. Provade att styla håret på mitt egna sett idag och testade nya färger på smink och kläder för att se hur de passade ihop. Hade med andra ord en ganska tjejig förmiddag. Och tro det eller ej, för första gången på länge kände jag mig faktiskt snygg idag! Det var ett sedan jag hade den känslan. Det var faktiskt skönt att för en gång skull känna sig attraktiv. Man ska inte underskatta den känslan. Nu hoppas jag bara att den känslan kanske kan hålla i sig veckan ut...


På eftermiddagen fick jag besök och det dracks  te ur fina koppar och smaskades på kaka till jazztoner. Trevligt värre.




Skäms...

Skäms för att...

...jag drömde om en fotbollsmatch i natt, Malmö tog guld i herrallsvenskan.
...jag lyssnar på Darins Lovekiller och får gåshud
...jag fortfarande har en crush på Paul Walker (fast bara i the fast and the furious)
...jag såg New Moon, ensam, i söndags
...okej, jag lyssnar på Darins HELA album på Spotify. Skäms skäms skäms...
.. jag ätit skagenröra på smörgåsen varje morgon i en vecka
...jag nyss skrek till när jag såg att man nu kan se Lanvins kollektion på HM
...jag gör dumma listor istället för att sätta mig in ordentligt i arvsrätten

Men mest skäms jag för att jag inte bryr mig.

Samtal med Akademiska

Har precis varit i kontakt med Akademiska Sjukhuset. Återkallade en kallelse (som de inte skickat ut ännu) för att jag inte längre behöver den. Sköterskan blev väldigt överraskad och glad att jag ringde och fixade det för på så sätt slipper jag ligga kvar i systemet och stoppa upp för dom som behöver mer hjälp. Hon frågade många frågor hur jag löst problemet och varför, men hon var oerhört trevlig.
Akademiska gillar mig.

Snart borde jag ge blod igen också så att de gillar mig ännu mer.

Blå Elefant.se

Åh det är så kul att ha syskonbarn!
Förutom att de är världens bästa uppfinning i och med att de alltid kan lämnas tillbaka till sin mamma så fort de blir jobbiga, är de så roliga att skämma bort! Har precis börjat leta julklappar och det finns ju så mycket roliga leksaker nu för tiden! Allting är så mycket roligare nu när man är äldre...är inte det lite vrickat? Det finns mat i trä som är otroligt fina (här) och så mycket annat kul som jag själv skulle vilja ha! Kläderna ska vi inte ens prata om...

....och för att väga upp mot min nya tjejiga livsstil måste jag också bara säga att Top Gear har säsongspremiär idag. Klockan 22. På kanal 9. Check it out. Jag har längtat, är det konstigt?

Paket på posten

Idag fick jag ett paket på posten.


Då blev jag glad för det innehöll dessa söta ting! Är rätt förtjust  dom faktiskt.

Jag jobbar på att bli lite mer kvinnlig okej?! Tydligen är jag för maskulin för mitt eget bästa... Köpte klänningar och smink i lördags och smyckena i söndags, det måste väl räknas som nåt va? Ett steg i rätt riktning? Eller...?


(men ni kommer aldrig få mig att fila naglarna, hör ni det!!!)


Stela fransar

Råkade spraya hårspray i ögat i morse. Det gjorde jävligt ont. Men mina ögonfransar har hållt sig på plats hela dagen.
Det är väl alltid nåt.

Måste bara tillägga att jag också senare fick en massa löksaft i samma öga. Ingen bra dag för mitt vänstra öga. Eller så måste jag hålla bättre koll på vad mina händer gör....