Hej hej hemskt mycket hej

Ignorera förra inlägget och du inte vill läsa mitt svamlande om världen och dess problem.

Om ni inte redan visste om det så ser jag väldigt mörkt på världen och dess problem, vilket jag uttrycker i mitt förra inlägg. Jag har mina konspirationsteorier om Big Brothers watching you. Jag ska nog inte gå in på alla detaljer....

Btw, så är jag fortfarande väldigt känslosam efter Titanic. Kanske därav mina stora humörsvängningar och mörka syn på samhället.

Jag är ledsen, men det är bara en sån fin film.....Titanic alltså.

Världen är i obalans

Just det. Mitt filmtittande är inte över än!

Såg även Rambo IV igår kväll. Jag varnades för att den var brutal. Och det var den. Bland det brutalaste jag sett. Handlar om folkmord i Burma. Fruktansvärt. Men det mest fruktansvärda är att det säkert händer i vår värld idag.

Höghastighetsvapen som sliter sönder kroppar helt. Minor som exploderar och lemlästar. Är detta vår verklighet? Är det så det går till i världen som inte Sverige tillhör? Vackra fina Sverige där inget händer. "Låt dom slå varandra sönder och samman där borta i vilda Afrika och Asien. Vildar." Pfft......  Galenskap. Vad än hände med medmänsklighet? 

Så, filmens budskap? Det spelar ingen roll vad ni försöker göra, det kommer aldrig sluta. Så hur ska man kunna leva med vetskapen att sånt här förekommer? Är den enklaste lösningen att bara sätta en sig-sauer mot tinningen och trycka av. Säkerligen inte. Så vad ska man göra?

Jag har ingen aning. Jag har inga svar. Jag skriver bara en enkel blogg om mitt liv och mina tankar. Så letar ni efter svar sök er till en annan blogg. Eller ännu bättre, VERKLIGHETEN!  Svaren finns inte på nätet. Och snälla, håll er borta från Blondinbella. Jag hörde att hon jämförde Karl-Bertil Johnsson med AFA. Och sånt gör man inte ostraffat.

Då tåls det kanske att sägas att jag inte önskar Blondinbella något ont, hon får helt klart ha sina egna åsikter. Vi lever i ett fritt samhälle. Bara så ni vet. Jag önskar henne intet hot. Man vet ju aldrig nu för tiden, avlyssning, utlämnanden av ip-adresser. Vem vet, jag kanske blir terroriststämplad bara för det här inlägget. "Hon pratar om höghastighetsvapen, minor, sönderslitna kroppar och krig i Burma. Hon måste vara farlig. Dessutom uttalar hon hot mot....Blondinbella!!" To arms to arms!

Är det så ett samhälle ska va? Man ska akta sig för vad man säger. Och tycker. Och gör. Annars kommer farbror blå?!

Så titta hur det här blev. Jag började med att berätta att jag sett Rambo och slutade med att avslöja mina konspirationsteorier. Eller nåt åt det hållet. Paranoid? Japp. Det är bara förnamnet.

Och nu sitter jag bara och skrämmer upp mig själv. Droger i Bangkok. Mord i Burma. Jag kan inte låta bli att tänka på hur det skulle bli om någon la knark i min väska på Hong Kongs flygplats. Eller att det skulle bli upplopp på Fiji. Visste ni att militären tog över styret på Fiji 2006? De ska ha val när vi är där. Låt oss hoppas att det blir ett fredligt val. UD rekommenderar i alla fall att turister håller sig borta ifrån folkmassor och politiska aktioner/demonstrationer...

Are you frightened?
YES!
Not nearly frightened enough....


 

Bangkok Hilton

Mitt filmtittande bara fortsätter.

Så nu har jag äntligen sett Bangkok Hilton.  Miniserien från 1989 med Nicole Kidman i huvudrollen. Kidman spelar en kvinna från Australien som åker till London för att hitta sin pappa. På vägen hem möter hon en charmig kille (redan där anar man ugglor i mossen) som gömmer heroin i hennes bagage. Hon åker sedan fast i tullen i Bangkok och döms till fängelse och senare avrättning. Väldigt gripande film.

Nicolde Kidman är fenomenal.



Jag köpte den här filmen för några år sedan men har dragit mig för att se den. Dels för att den är lång, hela 3,5h och dels för att den är "gammal" och jag hade förutfattade meningar emot långa gamla filmer där det inte är så mycket action. Jag hade delvis rätt, den lunkade på i stilla gemak. Men det gjorde inget. Den var jättebra! Inte ett dugg tråkig. Bara lång. Men som sagt, det gjorde inget.

Bra. Se den.

The Hobbit casting

Jag har hittat den perfekta Bilbo.

Alltså han som jag vill ska spela Bilbo i filmen som Guillermo del Toro snart ska göra.

Den perfekta killen vore Martin Freeman.



Fundera över det en stund och hör sedan av dig om dina åsikter. Men visst har jag rätt? Eller har nån annan nåt annat förslag?

Jack Black is the shit

Jag har ingen aning om någon ens läst mina senaste inlägg. Ni vet, de intressanta om min filmdag? :)
Då kanske ni även vill veta hur den slutar?

Har sett Kung Fu Panda nu och den var lika rolig som förra gången. Säkert roligare med någon att se den med. Men ändå.

Jag känner dock fortfarande av Titanic. Lite melankolisk och vemodig...


Än är inte kvällen över



Jag hade rätt.
Det blev en riktig sob-fest.

Jag började tjuta när hon befriade honom med yxan och har inte slutat än... Inget stilla gråt här inte. Bölande. Som en säl. Om en säl kan gråta? Fan vad sorlig och fin den är!! Inte sälen alltså. Filmen.

Herregud det måste vara århundradets vackraste och sorgligaste film.

Nu måste jag se nåt glatt. En människa klarar inte av både Titanic och Moulin Rouge på en dag. Man blir för känslosam och kärlekskrank. Så nu till något gladare.

Vad sägs om Kung Fu Panda?

Det började som en skakning på nedre däck

Så vilken väldigt produktiv dag jag har haft idag. Så mycket hårt arbete.

Jag har jobbat så hårt. Betat av en massa filmer idag. :)

Började innan lunch med Moulin Rouge som är så himla romantisk! Usch den är ju bara för mycket... Fortsatte med att se Gudfadern. Har bara sett den en gång och då tyckte jag den var väldigt mycket för lång. Denna gång var den mycket bättre och jag kan se varför den är så hajpad som den är. Mycket bra.

I skrivande stund sitter jag och ser Titanic. De har precis kört på isberget och de nedre däcken börjar vattenfyllas. Men än så länge gör ingen nåt. Gud det här är en bra film.

Självfallet så köper jag bara filmer som jag själv tycker om så självfallet tycker jag om denna. Den är helt fantastisk, romantisk och bara storslagen. Så simpel historia. Man vet hur den kommer sluta, att skeppet kommer sjunka. Men ändå är den så bra! Och så är ju också Leonardo sjukt söt och älskvärd...

Det är nåt med mig idag och romantiska filmer med riktiga snyftslut. Jag grät till Moulin Rouge. Och om ungefär 1h 15min så kommer jag sitta och böla igen...denna gång ännu mer om jag inte minns helt fel.

Beauty Freedom Truth Love

Jag hade totalt glömt bort hur bra Moulin Rouge var. Jag kommer ihåg när jag såg den för första gången hemma hos Lisa. Det var ett tag sedan nu...

Okej så jag orkade inte vänta på nästa tillfälle då jag Emelie och Philip skulle träffas så jag bestämde mig för att se den tidigare. I dag närmare bestämt. Innan jag åker.

Gud vad den är underbar. Så himla fantastisk. Och extremt annorlunda.

Btw så hade jag nästan glömt bort hur underbar röst Ewan McGregor har. Jag smälter....

7 dagar

Om en vecka sitter jag i bilen på väg till Arlanda.

Hej tomtegubbar!


GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!!!

Äntligen Origin!

ÄNTLIGEN!!!

Äntligen har jag sett trailern till uppföljaren/prologen till X-men:  Wolverine Origins

Verkar väl bra, lite överdriven kanske. Eller asså. Ja.

Ser fram emot den väldigt mycket i alla fall! Ska bli jävligt roligt!

Premiär den 1 maj nästa år så jag litar på att nån av er bokar en biljett till mig oxå om de släpps innan den 9:e april. Bara så ni vet.


Jag kommer hem igen till jul



I födelsedagspresent av mormor och morfar fick mamma biljetter till Peter Jöbacks julkonsert "Jag kommer hem igen till jul". Jag fick följa med.

Unbelievable.

Jag menar. Jag diggade honom innan men först nu förstår jag hans storhet. Han underhöll i mer än två timmar. Non-stop. Levererade och levererade... Julstämning var bara förnamnet.

Programmet bestod av allt ifrån Disney till Ave Maria. Allt som hör julen till fanns med! Riktigt bra var Gethsemane från Jesus Christ Superstar och Guldet blev till Sand från Kristina från Duvemåla. Hallelujah och Ave Maria gav mig gåshud till tusen. Hans Disney-medley fick mig att vika mig av skratt! "De kan klä ut sig oxå" Underbart! Exakt så var hela showen, ena sekunden gråter man stilla, andra sekunden skrattar man så man dör och i den tredje sekunden får han en att riktigt fundera över livet och våra beteenden under julen. Tänkvärt.

"Man kan inte leka med ett barn och tänka på nåt annat. Man kan inte älska med en människa och tänka på nåt annat. (Paus) Jo. Jag vet. Men det är ju inte särskilt kul, eller hur?"

"Vad gör du? Nej men jag juldammsuger! Jaha! Men då så, fortsätt med det!"

Stämningsfullt. Vackert. Roligt. Och alldeles....alldeles....underbart!

Snart är det dags

Nu börjar jag bli riktigt nervös. Pirrig. Fjärilar i magen. Blockad i hjärnan.

Jag vill inte ens tänka på det, hjärnan blockerar allt som har med Nya Zeeland att göra. Usch vad nervöst.

Snart åker jag.

Allting är förberett men ändå känns det som om jag inte ens är halvklar. Blir väldigt stressad eftersom jag inte har tid i mellandagarna att fixa det som ska fixas. Man tror alltid att man har så mycket tid i "mellandagarna" men det har man inte. Det går väldigt fort mellan Annandagen och Nyrårsafton. Sen är det nyårsdag, då jobbar jag, sen är det den 2:e och sen åker jag den 3:e. När ska jag finna tid? Stressad är bara förnamnet.

Plötsligt händer det

ÄNTLIGEN!

Jag har nu uppnått mitt mål igen!!

Jag blev ju så arg när jag inte längre var pagerankad på Google. När man sökte på Almie kom bara förteaget Almi(e) upp och när man sökte på Totally Mad Brilliant fick man bara träffar på Ghost of the Robots första album.

Larvigt, jag vet. Det betyder egentligen ingenting. Det är bara en känsla av erkännande eller nåt sånt. Jag finns liksom.

Nu äntligen efter att ha startat upp bloggen igen, då jag inte stod ut med att inte existera i cybervärlden längre, så är jag alltså åter tillbaka på min plats. Det kändes lite jobbigt ett tag att jag liksom var ute ur leken. Jag skrev inget och hade inga besökare vilket ledde till att jag försvann från Googles radar. Jag var inte intressant längre. Yesterdays news liksom. Left-overs. Old news.  Men nu! Nu är jag tillbaka igen!

YEAH!

Nu blev jag glad!
I'M BACK!

Love for all

Okej.

Så jag måste vara inne i en väldigt känslig period just nu. Det finns ingen annan förklaring.

Vill ni veta en till reklam som jag gråter till?

Den nya Björn Borg-reklamen. Love for all. Den är så vacker. Musiken. Wow. Kolla in den
här

Jag hänger verkligen ut mig själv här känner jag, men det kan inte hjälpas. Den är så fin och jag gråter verkligen riktiga tårar till den. Det måste va nåt sjukligt över det här...?

Jag gråter fan till allt nu för tiden.

Kära Kamratposten, är jag normal?

TV-freak follow up

Kom på att jag för tillfället följer åtta stycken TV-serier samtidigt.

CSI
Desperate Housewives
The new adventures of old Christine
Grey's Anatomy
Dexter
Heroes
Pushing Daisies
True Blood
+
lite spontant tittande på Criminal Minds


Jag följer och är insatt i åtta olika serier. Samtidigt. Varje vecka. That's gotta count for something, right?

Bottomline. Jag älskar TV. Nu måste jag bara hitta nåt sätt att livnära mig på det för resten av mitt liv...

Livets stora mirakel

Jag var på ultraljud idag.

Det var en av de mest magiska händelserna i mitt liv. Kan man säga så?
Det var i alla fall helt magiskt.

Precis som på film var det, fast mycket bättre. Det var så häftigt att man fick se så mycket, hur det vänder sig, suger på tummen, sparkar, gapar, räcker ut tungan...etc.
Jättesött!

Underbart! Coolt! Världsomvälvande! Spännande!

Nu vet jag även könet också. Det ni.

Kung Fu CDON

Ibland blir man bara sådär glad.

Fick återbäring från CDON häromdagen, 30:- bara, men ändå. Det uppskattas.

Suck tänkte jag först, den kommer ju ändå bara täcka fraktkostnaderna eftersom jag inte har tillgång till CSN-kortets fantastiska fraktfria förmåner. Men sen hände det!

CDON gav mig en tidig julklapp. Fraktfritt på utvalda varor! Glatt la jag då Kung Fu Panda i varukorgen och klickade på Till Kassan. Där drog de sedan bort 30 kronor.

I slutändan fick jag alltså 59:- billigare än vad jag annars skulle fått. Fick en dvd fraktfritt för 139:-

Kvällen kan inte bli bättre än så. Eller?

Jo, det kan den. Från och med nu så slipper jag alla jobbiga OCR-nummer. Jag betalar nu via nätet med mitt underbara VISA-kort. Glädjesuck.

Ikväll ska jag även till Restaurang Hamlet. De firar 50 år eller nåt sånt och har ett erbjudande idag och i morgon. Få alla rätter för samma pris som för 50 år sedan. Filé Mignon för 80 spänn någon?