Gunilla-Gorilla


Till min söta och saknade Gunilla-Gorilla.

Jag saknar dig jättemycket och vill hälsa på dig snart!!

Att prata i telefonen räcker inte, även om din röst är helt underbar att höra, jag vill träffa dig!!

Du är störst, bäst och vackrast och jag beundrar dig jättemycket!

Fler Filmer

Jag har hittat fler filmer nu som jag vill se på bio.

Först och främst ---> Die Welle
Verkar vara en så jäkla läskigt film som otroligt nog är baserad på en verklig händelse. Den handlar om en lärare som undervisar sina elever om Nazi-tysklands uppkomst. Eleverna vill inte tro att det skulle kunna hända idag så läraren simulerar händelseförloppet som skedde under 1940-talet. Resultatet är minst sagt skrämmande. Den vill jag se.

Sen vill jag också även se:
Body of lies
Rachel Gettin Marries
Yes Man
Bröllopsduellen


Så fick jag med en hel del olika genrer där också. Sånt gillar jag.

Advent

Imorgon är det första adevent.
Det ska bli mysigt.
Då ska jag gå på julmarknad i Gamla Linköping.

Sen så är det dags för alla andra julmarknader. Jag har planerat in allihopa.
Vadstenas Gammeljul nästa torsdag. Då ska jag för övrigt också på ultraljud.

TV-FREAK

Jag vet att jag är ett riktigt TV-freak. Jag besöker www.tv.com flera gånger dagligen och det är den bästa hemsidan som finns för att hålla koll på alla TV-program som sänds. För gud förbjude att jag skulle missa nån viktig TV-händelse.

Tack vare tv.com så hittade jag Pushing Daisies, Dexter och True Blood. Den sistnämnda är jag helt såld på och alldeles nyss såg jag säsongsavslutningen. Da-hamn! Spännande är bara förnamnet. True Blood är uppbyggt på cliffhangers. Verkligen. Och det blir inga nya avsnitt förrän nästa sommar. Längtar redan... Stort plus för Alexander Skarsgård och hans spontana svenska kommentarer.

Pushing Daisies airs tonight i USA så jag kommer väl se det imorgon kväll. Alla som känner mig vet hur otroligt såld på den här serien, hur jag verkligen tillber skaparen Bryan Fuller. Mannen är ett geni. Men alldeles nyss fick jag reda på att serien läggs ner efter den här säsongen. Jaha? Så jag har fyra avsnitt kvar och sen så får jag aldrig mer se nya avsnitt med Ned, Chuck, Emerson och Olive. Jag fattar inte hur den kan läggas ner! Storyn är helt fantastisk, scenografin är magisk och karkatärerna så otroligt älskvärda. Och så läggs den ner... Boo-hoo...

Dexter håller inte lika hög kvalite som de tidigare säsongerna, det var mer spännande och gastkramande i början. Men Michael C. Hall är ändå värd att kasta några extra blickar på. Så det är lugnt. Dexter har i alla fall fått klartecken för minst 2 säsonger till. YAAY!

Och så slutligen Heroes. Det fortsätter. Det är rörigt. Det är mycket. Det är smart. Det är spännande. Bara det inte blir ännu en Lost-incident. Att det bara blir...för mycket. Att man inte orkar mer. Än så länge kan jag hålla isär allting och jag köper konceptet. Men serien vacklar på en knivsegg för min del och vi får se åt vilket håll det faller. Än så länge är det åtminstone bra.

Sa jag att jag älskar TV? Och då har jag inte ens börjat tjata om Desperate Housewives, Grey's Anatomy, CSI eller Christine....

Just nu längtar jag efter True Blood.

Time for me to tune out. You tune in on Pushing Daisies. Now.

Kickin and not screaming

Ikväll kände jag verkligen sparkarna. :)

Det är verkligen någonting där inne...

Har inte känt dom tidigare när jag haft handen på magen. Men nu kändes det verkligen.

Så jävla häftigt.

Det bara är så

Jag måste bara bekänna en sak.

Har ni sett Pampers
reklamen? Med mammor från hela världen som håller i sina nyfödda bebisar? Och i bakgrunden spelas Happy Birthday? Reklamen går i alla fall ut på att varje gång man köper ett paket Pampers så blir ett barn vaccinerat mot stelkramp. Väldigt fin.

1 paket Pampers = 1 vaccin

Bekännelsen är i alla fall att jag gråter till den reklamen. Varje gång.

Gud. Jag börjar bli blödig.

Lyckades hitta ett klipp på YouTube, här, men då är det på holländska. Men då får ni ju även höra hur otroligt vackert det är också. (säg inte emot!)

Så är det bara

Idag var vi och rensade lägenhet. Mindre rolig dag men det funkar. Var även ute i stugan och lämnade av massa grejer. Jag saknar stugan, jag vill ut dit snart....på riktigt!

För övrigt så ska jag till vaccinationscentrum snart. Hanna och jag ska dit och ta sprutor. Jag vet inte om jag behöver ta nån eftersom jag redan har för Hepatit A & B men Hanna kanske behöver så jag följer med som stöd. :) Sprutor är inte roliga. Så det ska bli "spännande".

Kan nog inte förstå hur snart vi ska åka.... Nästa vecka är det advent. Då börjar nedräkningen till jul. Sen blir det jul. Och sen åker vi en vecka senare. Ojojoj....

Föresten så längtar jag till julen som 17! Jag vill ha jul snart. Längtar till nästa lön, då ska jag handla julklappar so

BIO-höst

De här filmerna vill jag se på BIO:

James Bond - Quantum of Solace
Madagascar 2
Pineapple Express
Twilight
Låt den rätte komma in
Burn after reading
Australia

Nån som vill se nån av dom med mig?


The Sims

Så jag rensade lite bland mina gamla CD-skivor idag och hittade The Sims. Originalet. Det uråldriga som en gång var revolutionerande. Så jag installerade om det.

Herregud. :)
Jag hade totalt glömt bort hur det var! Men allting bara kom tillbaka igen, alla ljud och allting. Kunde liksom nynna med i alla melodier, så hårt inpräntde satt de efter timmar av spelande under det härliga 90-talet.

Spelet har verkligen förändrats sen originalet, så mycket kan jag säga... Och snart kommer ju också The Sims 3. Eller har det redan släppts? Jag har ingen koll längre. Det vill jag nog ha i alla fall. Som ännu en jämförelse.

Sak väl också säga att jag avinstallerade spelet ganska så direkt efter att jag installerat det. Spelade i alla fall en timma.

(för övrigt - herregud Linda Rosing. SKÄRP DIG!!)

Lockigt eller inte lockigt?

That is the question.

Här kommer en väääääldigt suddig och mindre smickrande bild på mig, men håret är i alla fall lite lockigt. Taget av Vanne efter att hon lockat mitt hår. Som btw var väldigt svårt att locka över huvud taget då det typ inte blev några lockar alls.



Såhär blev det i alla fall.
Frågan är bara hur jag ska göra...

Think outside the box

Först, tack Nilla för alla små inlägg ;) Och för att svara på din fråga så är jag på säsong 3 i Heroes. Ser dom som dom går i USA.

Så till nästa sak, hittade en bild nu på datorn som jag borde publicerat för ett tag sedan.


Det här stora paketet fick jag ifrån CDON.com - innehöll bland annat min underbara James Bond väska med alla Bond-filmer. Myyys! Så där ser ni, jag bidrar en hel del till nöjesindustrin. Jag går på bio i genomsnitt varannan vecka och vid varje löning går jag in på CDON och beställer hem fler filmer.

I'd like to think I contribute to society, one movie at a time.

Chance

Kom på att jag har glömt att berätta en sak.

Jag har äntligen sett Chance nu.

Amber Bensons första independent film som jag har letat efter överallt utan att hitta.

Jag hittade den äntligen och såg den för första gången för några veckor sedan.

Den levde inte riktigt upp till hajpen eftersom min James Marsters-besatthet har ebbat ut en aning sen sist. Men den var bra. Tankvärd och härlig.

Så nu kan jag kryssa av den från listan.

Filmkväll

Såg på film med Cicci och Vanne igår. Det blev Amelie från Montmartre, en film som inte Cicci och jag sett på länge och som Vanessa aldrig sett. Och den är ju så bra. Den är bara så visuellt vacker! Mmm!

Lagade även en otroligt god köttfärspaj. Freestyling is the shit!

Var jättemysigt att Cicci sov över också! Det var så längessen som hon ens var här och att hon sov över också gjorde inte det hela sämre. Mys! Gud vad gott jag sov oxå.

Föresten, jag är sjuk.

Sen på morgonen "myste" vi till Jurassic Park. Det var oxå en film som vi inte hade sett på länge. Men fan vad den är bra!! Jag älskar Steven Spielberg, han är en mästare. Vilken bra film... Såg även The Lost World sen när Cicci åkt hem. Den är oxå bra, speciellt när Peter Stormare svär på svenska. Haha, alltid lika bra.

Jag är så trött. Ikväll ser jag Svensson Svensson och sen troligen Jurassic Park 3 för att avsluta en perfekt dinosaurie-dag.

Buffy season eight

Redo för ett till riktigt nördinlägg?

Här är nåt ni kanske inte visste om mig. Jag läser serietidningar. Inte såna där gulliga tidningar som Kalle Anka och Bamse, utan riktigt nördiga serietidningar á la X-men och Spider-Man. Som bekant älskar jag Buffy och har alla sju säsongerna på DVD också.

Förra året släpptes i alla fall Buffy säsong 8. I serietidningsform. Där förklaras vad som häder EFTER att Sunnydale utplånats och Buffy väckt upp hundratals Slayers runt om i världen och....jag vet, redan nu skrämmer jag mig själv lite. Men, de är ju så bra!!

"Jag har en dealer i Vikingstad som tar 28:-/nummer men han hade inte nummer 6,8,9 och 11 så de importerade jag via Science Fiction bokhandeln i Stockholm, och de tar 35:- numret + porto. Men det var det värt!"

Är nu uppe i 16 nummer nu och det blir bara bättre bättre. Joss Whedon (skaparen av Buffy) är med och ser över arbetet och skriver även manus. Det är precis som att läsa ett TV-avsnitt! Det är uppbyggt på precis samma sätt. Och Joss är lika rolig som vanligt! Helt underbar. Avgudar den människan.

Och en sak till. "Art-worket" är helt fantastiskt! Jag vill bara ta framsidorna och rama in dom!! <3



LOVE IT!

Jag ska åka tunnelbana till jobbet



Fick just ett samtal från bror boende i London.

Han hade gått och handlat bredvid Reese Witherspoon och Jake Gyllenhaal idag.

- Vi såg dom genom fönstret och gick in i butiken. Då såg vi sex vakter i hörnen och sen gick vi typ några meter ifrån dom. Det var dom, vi och sen typ fyra andra i butiken. Vi låtsades att vi också handlade där, men det var lite dyrt. £500 för ett par skor.

COOLT!!!

Systers kommentar:
- Vilka kändisar tror du det finns i Smedjebacken?

Klockrent.

It takes a fool to remain sane

Jag vet att det är här min blogg. Och jag får skriva precis hur jag vill.

Jag vet det.

Ändå får jag så dåligt samvete om jag 1) börjar en mening med "och" eller "så"  2) skriver osammanhängande med för mycket bisatser.

Jag kanske är lite störd, men hallå, svenskan måste bevaras. Eller hur?

Det tar emot att skriva "oxå" istället för "också" eller "iaf" istället för "i alla fall". Kan dock inte förmå mig att sjunka så lågt och börja skriva "mej" istället för "mig". Det går bara inte.

Correct me if I'm wrong.

Säger hon som vill bevara svenskan. Yeah right!!

Tyckte du också att det här tog en konstig vändning?

Goath-ing

Har nördat Heroes nu. Igen. Vet inte varför jag slutade egentligen. Eller jo det vet jag visst. För att alla andra började.

- Why did we ever stop drinking these?
- Because everyone else started.

Från Sex and the City the movie. Bra film.

I vilket fall som helst. Jag nördade sönder Heroes när det fortfarande gick på Canal + och inte både på Canal + och fyran som det gör nu för tiden. Läste om det först i Canal + magazine och sen var jag fast. Vid författarstrejken tröttnade jag ett tag. Jag glömde bort vad som hade hänt och intresset svalnade. Tills för en vecka sen.

Nu har jag börjat nörda igen. Obsessa. Och gud vad jag älskar det! Att äntligen ha något sånt igen.

Giih!

För att nu avreagera mig lite.
Jag har sagt det tidigare, men om ni missade det då, så säger jag det igen. Sylar är ascool. End och story. I've got a thing for psychopaths. Det bara är så. Och han blir bara coolare.

Nummer två. Jaja, jag vet, Peter Petrelli är het. Men inte lika het som han var i Gilmore Girls när det begav sig. Eller vänta nu. Jo, han är fortfarande het. Att han oxå ryktas dejta lilla Hayden Panettiere gör ju inte saken bättre. Ni vet, hon som är lika gammal som mig. Jo man tackar ja...

Vart var jag? Just det. Heting nummer två. Sendhil Ramamurthy som spelar Mohinder Suresh. Mums. Håller ni inte med? Vänta bara.

Jag saknar Micah, Monica och Nikki. Några av de mest intressanta karaktärerna. Suck.

End of nörding.

Okej. Vad skönt att få det här ur mig. Struntar i om det blir hur osammanhängande som helst. Måste man nörda, så måste man. Glad suck.


Suck-y

Idag har allting bara varit sådär jävla sugigt. Suck-y.

Allting har bara gått sådär normalt käpprätt åt helvete. Inget major som har hänt egentligen. Men många bäckar små.

Jobbet idag var rörigt som vanligt. Nycklar var på vift. Missförstånd. Skitiga kläder. Falsklarm.

Cyklade hem och var skittrött och hungrig. Sen byggdes bara småsaker på. Trampade i en stor pöl av vatten som hade blivit på mitt sovrumsgolv efter att mamma tvättat alla fönster. Min sänglampa gick sönder. Vilket störde mig då men störde mig ännu mer nu när jag skulle lägga mig i sängen och tänkte läsa lite. Tji fick jag. Fuck.

Inget kunde glädja mig idag. Människor har skrikit åt mig idag. Lekt poliser på stan. Fått sms som gjort mig fruktansvärt irriterad.

Sen så vill ju alla såklart veta varför jag är så irriterad och tyst. Vad ska man då säga? Min sänglampa är trasig. Okej, so what? säger de då. Sånt här går inte förklara. Det är bara en samling olyckliga incidenter som leder till ett halv nervsammanbrott och en förlorad vilja att leva.

Så. Låt mig bara va idag och förlåt till alla som jag sårat på vägen till var jag är nu.

Barack for President

YAAAY!!

Barack for president.

Jag skulle kunna skriva ett långt inlägg om hur svensk media förstorar upp valet i USA. Att det får hur mycket plats som helst medan man skjuter undan andra viktgiare nyheter. Att andra val skjuts åt sidan och struntas i bara för att det Amerikanska anses vara viktigare.

Herregud det här valet har figurerat i media det senaste året! Det är rätt länge. Samtidigt höll typ alla kanaler en egen valvaka. Som om det vore vårt eget val.

Det går även att läsa om hur "vi i norden skulle röstat i det amerikanska valet." I det nordiska amerikanska valet vann Barack Obama....  Paus. ..... VA?! Herregud! Vem fan bryr sig?! Herregud, är det inte...storhetsvansinne? Larvigt? Töntigt?

I vilket fall som helst. TACK GODE GUD ATT BARACK OBAMA VANN!!!!
John McCain är läskig. Äcklig. Ett hot mot mänskligheten. Tur att han inte vann. Världen skulle nog inte klarat av ännu en republikansk president i Vita Huset.

YAAAAAAY!

En vanlig dag på jobbet

Jag har haft en sån jobbig dag idag. Jag berättade allt för Vanne alldeles nyss så nu orkar jag inte berätta allt igen. Snacka om onödigt inlägg i så fall. Haha!

Det var i alla fall en vanlig dag på jobbet. Snälla kommunen, kan ni inte uppdatera er lite. Det har faktiskt hänt en del sedan stenåldern. Tro mig.

Herregud. Rörigt är förnamnet. Annars så är det jag som är överkänslig.

Suck.

Nu ska jag se Dexter. Och slappna av. Jag älskar Dexter. Efter jag har läst ut alla böckerna om Arn så ska jag börja med Darkly Dreaming Dexter. Det ser jag fram emot. Det är de små sakerna som gör det. Vardagen alltså. Värd att leva.

Nya Zeeland


Idag är det exakt 2 månader kvar tills jag flyger till Nya Zeeland.

Det ni.

Moster Almie

Jag bara spyr ut inlägg nu känner jag.
Man måste ju keep the blog going.



Jag kom på att jag inte berättat det största som hänt mig sen jag hörde av mig sist.

Jag ska bli moster.

På riktigt liksom. Fatta. Jag ska bli moster!!!
Jag bara skuttar och hoppar och är så exalterad!!
Jag ska även få följa med på ett ultraljud och se bebben in action och samtidigt på reda på könet. Först av alla.
I so rule.

Bebisen är beräknad till den 10 mars. Ja jag vet, samtidigt som jag är på NZ. Men det gör ingenting. Eller jo, det gör det ju, men jag får ju följa med på ultraljudet i alla fall. Och får veta könet först. Tihi!

Längtar!

Så, vem blir det?
En Liam, Otto, Stella, Cordelia eller en Alicia.


Varför bloggar jag?

För att ha en blogg måste man ha något att säga.

Jag har egentligen inget att säga.

Jag står bara inte ut med att någon annan snor min rankingplacering på Google.

Som Stifler säger i American Pie "I am the stiffmeister". Så känner jag. Okej, kanske inte riktigt så.

Men typ.

Jag ÄR Almie.
Jag ÄR Totally Mad Brilliant.

Och så ska det fortsätta.

A night of games

Jag måste få spela Mah Jong igen (rättstavat?) Det är så kul. Jag vann tillräckligt många gånger.

Jag föreslåt en spelkväll. Eller en helg.
Jag vill spela Mah Jong, Monopol, Cluedo och TV spel. :)
Alla spel är välkomna.

I want to have a gamenight! Are you on?

Jag hade jättetrevligt med Vanne och Cicci i fredags. Det var så... frigörande på nåt sätt att bara få sitta och snacka med tjejerna igen. Ämnet var allt från skräckfilmer till sex. Som i och för sig hänger ihop på något sätt. Kändes bra att bara prata och babbla och bubbla och spela in asflummiga videor med kameran. Herregud. Jag skulle inte låta mina barn få se de filmerna....

Te luktar gott.