Welcome to NZ



Har har ni mig nu - i bussen pa vag till Hobbiton!

Jag har fatt sa mycket kommentarer pa att jag borde lagga upp lite bilder... Fler an sa har orkar jag inte for det tar huuur lang tid som helst. Det ar iaf ett urplock fran vara resa. Hall till godo!
(Klicka sa blir de storre)



How Water Beach dar man kunde grava sin egen varma pool. Ser ni hur Hanna graver till hoger i bilden?


Cathedral Cove dar de spelade in Narnia Prins Caspian. Coolt va?


Delfiner har vi oxa sett. Pa nara hall.


Hanna framfor Whangarei Falls. Vi tog en vandring pa tre timmar i skogen och tittade pa vattenfall. Najst!


Vi nar vi lamnar vart hostel The Cat's Pyjamas som ligger i Whitianga. Vi ska aka till Roturua och...Hobbiton! Lagg marke till vara vaskor...stor va? Och de ar inte alls ens i bild. Vi har aven varsin axelvaska och massa matpasar. Det ar jobbigt att va pa resande fot heeela tiden. Men kul!


Ja. Sa var vi har da. De minst intressanta bilderna....not!! Lite molnigt och regnigt men alldeles....alldeles...underbart.
Coolt va att vi star pa exakt samma stalle dar Ian Holm stod? Utanfor Bag End.

That's right. Valtra er i avundsjuka bara.
Vi har det gott har.

Home sweet Hobbiton

Home Sweet Hobbiton

Jo man tackar ja.
Bussen hamtade upp oss utanfor varat motell. En jatterolig gubbe/man som hette Danny. hans mun gick i 110 och han kunde nastan mer om den nordiska kulturen an vad vi gjorde. Det var vi och tva tyskar som skulle till Matamata fran Rotorua. Team Sweden och Team Germany som vi senare kallades. Harligt!

Hobbiton var precis sa haftigt som man kan tanka sig. Visst, det regnade nar vi var dar. Det forsta regnet vi fatt bo oss sedan vi bordade de Nya Zeelandska stranderna. Klart vi skulle valja just den dagen att upfylla mina drommar. Men regnet bekom mig inte det minsta. Dock orroade jag mig kanske lite for kameran...

Hobbiton ligger pa privat mark och ags av familjen Alexander och due to copyright sa fick de inte behalla det som det var. Alexanders ager marken men New Line Cinema ager hobbithalorna. Alexanders fick tillstand att behalla vissa av halorna och visa dom for allmanheten (sa de kunde suga ut pengar fran sana som mig) men de fick inte plantera blommor eller mala om nagot av halorna. Da kommer de fa bota massa pengar. So don't mess with the holes!

Det var iaf helt fantastiskt! Jag har varit inne i Bag End. Jag har kramat The Party Tree. Jag har statt i exakt samma trappa dar Gandalf ger Bilbo en adjokram. Jag har varit utanfor Gaffers hala. Jag har gatt pa vagen dar Gandalfs karra kommer rullandes och dar hobbitbarnen ber om fyrverkerier. Pust! Jag sag det mesta.

Det var haftigt hur man liksom kunde kanna igen sig. Overallt satt bilder pa hur det sag ut nar de spelades in och sa kunde man liksom applicera det pa naturen runt omkring.

Massa kort togs. Kanske 100. Troligen mer.

Sen blev det fika efterat och sen bar det hemat igen. Turen tog 1,5h och var helt underbar!

Ska jag glansa lite och tillagga att jag kunde svara pa alla fragor som guiden stallde? Nord-stampel kanske jag har tryckt i pannan. Men fan vad jag bar den bra!!

I'm going home

Imorgon ska jag till Matamata aka Hobbiton.

Sug pa den ni!!

NZ igen

Jag har tre min pa mig att fa till ett inlagg, sen kastar datorn ut mig.

Sa hej allihopa!
Trevligt att ni tittat in, fortsatt med det, man vet aldrig nar ett till litet inlagg dyker upp.

Jag ar pa NZ nu och bara har det gott! Solen skiner och vattnet lockar och bla bla bla............
Fint ar det iaf. Och vi har det bra. Vi ar inte osams an och ingen av oss ar sjuka. So far so good.

Nu maste jag ga. Puss

Nya Zeeland

For er som ar intresserade sa skriver Hanna resedagbok om vara aventyr pa Nya Zealand.
Ni kan lasa den pa
www.resdagboken.se och sen soka pa "heppettersson"
Lycka till!


Dan före dan

Imorgon ska jag åka till Nya Zeeland.

Idag ska jag packa.