Det känns som om världen går under

Är det normalt att vara såhär stressad?

Troligen.

Det brukar va så.

Men iaf så känns det...inte bra just nu. Har så mycket att göra och så lite tid att göra det på.
Tror jag får ett sammanbrott snart.
Gah!

30 seconds of FAME

61774-56
Musiken exploderar. Ljuset exploderar. Kamerablixtar överallt. Hela rummet gungar. Så kul att jag bara var tvungen att le!

En hel dags väntan och väntan för 1 minut på catwalken, men fan vad det var värt det!
Ville bara gå in efteråt och festa med människorna som minuter innan jublat åt mig. Haha!
Egoboooost!


Lätt coolast på catwalken var min egna luddybuddyboll Vanne.


Solbrillorna från GUCCI? Check!!
(Jag i randig tröja med blå kofta)

Ompysslad hela dagen!

Sen kväll på fredagen, såg en bra film mellan 00:55 och 03:10. Trött när jag vaknade på morgonen vid 10. Gick upp vid halv 11. Käkade och sen kunde äventyret börja...

Såhär fin blev jag efter att Pierre och Patricia fixat till mitt hår och Makeup Store hade sminkat mig. Giih!
håret!
Aningen suddig.

Lång väntan, men det var mysigt. Dricka, fika medan massa tjejer springer runt med spolar i håret och är halvfärdiga och man ser stora frisyrer växa fram. Gud vad kul det var!



Ska vila lite nu och sen bär det iväg till Storan ikväll. Gaah!

Model for a week

Styling på Kami idag, sporty look. Svin-nöjd!



Vandrade vidare med Vanne och nyfunna vännen Victoria till Marie P och valde ut skor (läs stövlar), hittade smycken på In More och kläderp å SOLO. Bara att peka och så får man det. Bättre kan det inte bli. Vad viktiga vi kände oss!

Models for a week. Hell yeah!


Jag slutar aldrig förundras

Har funderat lite på hur andra skolor läser Shakespeare på gymnasiet? Läser de boken på svenska eller engelska själva? Asså sitter hemma och läser ett kapitel i veckan som de sedan diskuterar? Eller gör de som oss och läser det riktiga manuskriptet på engelska så man får en känsla av hur Shakespeare menade det. Skådespelar de oxå? Jag menar...vi flyttar undan alla bord och våra lärare hämtar utklädningskläder från skåpet och klär ut sig till karaktärerna och spelar. Och när de inte räcker till drar de upp nån av oss som får klä ut sig och vara med och läsa en scen.

Och tro inte vi får anteckna som vanligt. Här ska ritas. Med symboler och grejer vettu, ska vi rita vad som händer. Det är intressant.

Är vi helt ensamma på FU?

Det är i såna här lägen som man ska ha en kamera. Jag slutar aldrig att förundras. Men gud vad kul det är! Ville verkligen haft en bild att visa....

Känner att jag är på blogghumör

Tycker jag har varit rätt duktig på att skriva på sistone. Minivåg till mig. *wiho*

I alla fall, jag hade en tanke innan.
Just det.

Patricia från Kami ringde. Frågade när jag kunde bli stylad. =P Rätt på pannkakan, inget grattis du har blivit antagen eller så utan pang på. Raka rör. Sånt gillar vi. Så, ja, jag fick bli modell för SOLO. WEHO! Ska dit på onsdag kväll och prova kläder. *studsar* Och sen, det allra rolgiaste sker på torsdagen klockan 14:00. Klippning och styling av håret! GIIH! Vad fin jag kommer bli! Ni ska få se... Så var beredda att berömma min frisyr sen på fredag! Annars...

Lördag äre modevisning då. Ingen aning om när, var eller hur. Spännande det här...

Min allra älsklings-molle VannePanne ska oxå bli fin!! Giih så skoj!!!!!


Vanne och jag posar som värsta modellerna redan nu ju. Någon som ser ett genomgående tema?
Tåls att sägas att bilderna är tagna vid väldigt olika tillfällen...

Oj vad plötsligt det kom...

....jag har blivit bokbesatt. Igen.

Längtar till sommaren och HP7, fan värt att fira då...

Söndag - Vilodagen?

Det stämmer så inte att söndagar ska vara en vilodag. Åtminstone inte för mig. Finner mig här sittande, pluggandes matte. Mitt eget fel såklart, kunde börjat tidigare. Spritt ut det mera. Men icke sa nicke. Så nu måste jag plugga ikapp allt och göra om allting och läsa på. Uss uss.
artemis fowl
Fick iaf sova ut idag, en sömndag, haha...söndag..sömndag....fan vad bra. Iaf, fick sova ut till 10 och låg sen i sängen och läste ut artemis fowl. Var klar typ vid 11. Gud vad bra den var! Minst lika bra som de andra, om inte bättre. Så sorgligt slut dock. Hoppas på att det kommer en till. Snaart! Funderade på att jag skulle vilja filmatisera dom böckerna. Har ett halvt manus i huvudet iaf. Ska nog skicka det till Eoin Colfer. Det tror jag han skulle uppskatta. I vilket fall som helst, är inne i en bokfas nu känner jag. Böcker böcker böcker! Älskar böcker! VIll ha mer, fler, större, mindre, mer mer mer!!!

Jag är skyldig Hanna en påse skumtomtar. Haha! Fan vad nedrigt asså. =)

Familj och muffins

Fredagen blev en riktigt underbar dag! Mamma och pappaå kte till Stockholm tidigt på morgonen. De skulle sova över där. Sen fick jag ett sms från Timmy på morgonen. Han undrade om inbjudan rörende fika stod kvar. Det gjorde den och han meddelade att han skulle komma vid ett. Timmy, det är i nte fika, det är lunch. Du vill ha lunch asså? Sen skulle oxå Robert komma senare på eftermiddagen. Sagt och gjort, efter en kort dag i skolan skyndade jag till bageriet och hämtade upp fika, wienerbröd och nougatbakelser. Gött!

flower

Hem. Timmy blev sen och kom vid halv två, gjorde kycklinggryta och kokade ris. Smaskens! Mätt! Såg på film, Tow for the money. Bra film. Slappade lite och lyssnade på musik. Sen kom Robert, då blev det till att laga mer mat åt honom. Pasta och köttfärsås. Classy! Fikade efter det med. Gott!

Slappade, snackade, lyssnade på musik, kollade på tv. Sen åkre de vid kvart över sex typ. Sen kom näste man. Haha, vad jag fick utfodra män den dagen. Kände mig som värsta hemmafrun!

Gick och mötte Philip vid sju. Vi lagade taco tillsammans och glodde sen på idol, såg dock itne vem som åkte ut. Kollade på Save the last dance och jag fick samtidigt ta del av Philips otroliga fallenhet för ballett. Synd att jag inte ha filmkamera. Tittade sen på början av På spaning med Bridget Jones och garvade ihjäl oss. "Machen se lieben with me." Skoj! Sen åkte han hem vid halv ett och jag började plocka i ordning. Gick och la mig och läste lite och somnade sen gott.

Krönikor

Läste Ramans krönika på aftonbladet. Och fastnade för flera andra krönikor, bland annat denna som handlar om alternativa stilar. Ni som känner mig någorlunda vet hur jag sställer mig till detta och jag kunde inte hjälpa att jag satt och nickade instämmande till denna krönika. Suverän!

Helger är allt bra trevliga

Fredagen: Emma, Gunilla och Hanna hem till mig för att ha en mysig filmkväll! Tittade på 10 orsaker att hata dig (Heath Ledger) och Mr and Mrs Smith. Urmys!

Lördagen: Tllbringades på stan med Emelie och Philip, fikade på Chocolat och snackade lite. Åt sen på McDonalds och cyklade hem för att möta Emma, ner till stan igen och tittade på teater. Petra von Kants bittra tårar. Trevligt och kulturellt med Emma! Hem, åt igen och kollade på Buffy. Me encanta!

Söndagen: Fars Dag! Vaknade vid halv sju och kunde inte somna om. Gick upp vid halv åtta och gjrode frukost, väckte päronen vid åtta och vi dinerade tillsammans. Sen tillbaka till sängen igen. Mötte Timmy och Madde på stan på förmiddagen och handlade present till pappa. Fikade och sen åkte vi hem till mormor och morfar och fikade ännu mer. Hem och titta på film.

Helger är allt bra trevliga.

Den övriga veckan har flutit på bra. Åkte hem till Emma på tisdagkvällen för hennes familj var i huvudstaden. Vi lagade kyckling med jordnötsås och ris och det var det mesta gudomliga jag ätit på länge.

Onsdagskvällen hade ett kort besök på Kami i beredskap. Casting. Nervöst cyklade jag ner för att finna att de inte krävde så mycket av mig. Bara namn, telefonnummer och vad jag kan tänka mig att göra mer håret. För er som just tunat in så kan jag berätta att Patricia ringde upp mig före lovet och bad mig vara modell för dom. Solo fyller tydligen år och ska ha en modevisning. Det blir gratis klippning och eventuell färgning på Kami, lånade kläder och skor från Solo och Marie P + en sminkning av Makeup Store. Glädje! Hade då dragit med mig Vanne, Gunilla och Jossan. Massa FU-barn var där!

Och idag, torsdag, är det kanske det mest livsavgörande jag kommer stå framför på länge. Jag ska ta min första körlektion. Vet inte om det är med skräckblandad förtjusning elelr bara ren skräcksom jag ser på det... Ska bli...ehrm..intressant. Ska ner själv och sätta mig i en bil med en främmande människa och köra. Köra manuell...spännande. 17:15 börjar det. Ojoj.

Ska till FU sen på kvällen oxå, dags för Öppet Hus. Tänkte svänga förbi och checka läget. De måste ju få se FU från dess bästa sida menar jag. =P

Helgen har ännu mer i beredskap för mig. Fredag kommer Philip hit vid sju och så ska vi glo på film/tv tills Emelie kommer vid halv 11 och sover samtidigt över här. Myyyys! Och så kommer troligen Robert hem! Yey!! Lördagen kommer troligen spenderas med Cicci och Vanne, har inte hört så mycket...men det fixar sig nog. Troligen blire familjemiddag på kvällen iaf.

Inte meningen att det skulle bli ett så långt inlägg men jag kände bara för att skriva av mig lite. Så mycket som hänt.

BamBam

Försökte hitta klippet med Bam på Jay Leno...men jag hittade det inte. *gråter* Vill se! Önska jag kunde ladda hem mina enga saker....

Iaf, hittade jag detta klipp istället. Lite halvt riktat till Vanne...kolla vad han gör efter han snurrat rut i bilen lite. ;)

Bam Margera skejtar
 <-----

Titta, och njuuut!


Rent

Stockholmsresan var otroligt rolig. Emma, Hanna och jag i Stockholm. Besökte NK, gallerian, söder och gamla stan. Emma visade vägen. 08. Shoppade loss rejält och fick en julklapp klar iaf. Eller kanske två.
Hittade en jätterolig butik där man fick trycka sina egna tröjor. Hanna tryckte upp en med en kille som slår sönder sin gitarr med texten "jag är inte bitter". Jag ville ha en tröja med Almie eller Mad Brilliant på. Men orkade inte.

rent

Syftet med besöket var att se Rent och bli glada, metoden var att vi gjorde det. Vi såg Rent och vi blev glada. Vi satt på rad 4, på kanten, skitbra platser.

Platser: Bra.
Scenen: Cool scenografi med trappor och stänger och fan och hans moster.
Skådespelarinsatser: På topp!
Låtar: Väldigt bra "Stunder av Kärlek" (Seasons of love) var lika bra på svenska. Översättningen var sisådär, vissa stunder tyckte jag att jag själv kunde gjrot ett bättre jobb, stundatals var det bra.
Röstinsatser: Tipp-topp! Fastän fröken Bengtzings röst var lite si och så så var ändå helhetsintrycket bra.
Koreografin: Ascool!
Roligaste: Telefonsvararen och all ironi! (som ingen verkade fatta förutom jag och Emma)
Tråkigaste: Publiken! Man kan faktiskt skrika lite under en musikal.... Jag fnyser åt artighetsapplåder och människor som inte vågar visa sin glädje. Jag hoppade och studsade.
Bästa: Scenen där alla bara har underkläder på sig...stark scen. Väldigt stark och sorlig men ack så sexig.

Linus Wahlgren/Roger Davis
Sjöng bättre än förväntat och var snyggare än förväntat. Han lyser och är helt fenomenal! Verkligen duktig med scennärvaro.

roger & mimi

Linda Bengtzing/Mimi Marquez
Tyckte nog att rösten hennes svek henne ibland och jag kan inte riktigt ta henne på allvar. Tyvärr, jag vill göra det men det klickade bara inte mellan oss.

Lars Säfsund/Mark Cohen
Oerhört bra som Mark. Tyckte mig känna igen honom och fick sen svaret när jag kom hem. Det var ju han som spelade Simon i JCS. Där ser man. Väldigt duktig sångare och skådespelare.

Daniel Engman/Tom Collins
Ägde alla med sin röst! Lätt bäst av alla och jag bara lös upp så fort han äntrade scenen.

Conny Bäckström/Angel Dumott Schunard
Snyggare som tjej än Linda Bengtzing. Haha! Nej men ärligt, assnygg som tjej och var roligast på scenen iaf. Vilken utstrålning, jag skrattade och jag grät.

Cecilia Wrangel/Maureen Johnson
Spelade på bra, skrek och gormade och minspelet var ju fantastiskt. Härlig!

Jessica Heribertsson/Joanne Jefferson
Ingen större åsikt om henne, hon fanns där men gjorde inget större intryck på mig.

Och sist men absolut inte minst....

Joan Alderman/Paul, polis och understudy Mark
Dansare och helt perfekt...sjöng helt gudomligt! (fick en egen vers i Stunder av Kärlek) och dansade grymmast och med mest energi. Tack vare honom så blev föreställningen så bra som den blev. =)

Förvånansvärt var dock....och om du inte har sett musikalen tidigare och redan vet hur den slutar, föreslår jag att du slutar läsa nu så jag inte förstör någonting. Iaf, förvånansvärt var att Mimi verkligen dog i slutet. Jag bara väntade på att hon skulle vakna upp, men sen blev hon bara utburen av Roger och sen försvann dom och han kom in med ett tänt ljus istället. Jaha tänkte jag. Hon dog asså. Attans.

Helhetsintrycket var jättebra men jag kan inte låta bli att undra hur den skulle vara live i New York asså....på modersmålet. Den vill jag verkligen se!! Ta med mig nån?

mimi

Collection complete!

just a girl

Innehar nu i min ägo alla existerande Buffy the Vampireslayer dvder!
Min samling är nu komplett och min dvd-hyla har aldrig varit vackrare!
*
Into every generation a chosen one is born, one girl in all the world. She alone will stand against the vampires, the demons and forces of darkness; with the strength and skill to stop the spread of evil throughout the world. She is, the Slayer.
*

The Devil Wears Prada

the devil wears pradaTisdags-kvällen spenderades i salong 5, Röda Kvarn, på Filmstaden där jag, mor och systra mi såg The Devil Wears Prada (Djävulen bär Prada). Förväntningar var att det skulle bli en mysig kväll med den kvinnliga delen av min familj, inga större på filmen. Ville bara ta vara på det sociala. Men vad jag fick mycket mer. =)

Trodde det skulle vara en "total chick-flick" med lite charm. Men ack vad jag älskade den! Den var så innerligt söt och mysig och underbar så jag fick ut med ett leende på läpparna efteråt. Dock gör publiken rätt mycket och just denna var rätt torr, men Madde och jag garvade ändå så det hördes. Det kändes skönt! Film med mycket spydiga kommentarer, sånt gillar jag.

Allting var så glamoröst och de radade upp deigner efter designer och jag kände mig hela tiden duktig när jag kände igen någon. Ett sånt liv skulle jag vilja leva, jag menar, hur avundsjuk blev inte jag när Miranda Priestlys barn fick läsa manuscriptet till sista HP-boken. Väldigt!

"Uhu...and can you please spell Gabbana?"

Att Adrien Grenier även var med i denna film var ju inte direkt ett minus. Kände igen honom från "Drive me crazy" och känslorna vällde upp ännu en gång. Han går även att se i Entourage på SVT om man inte får nog av honom. Fin fin!
adrian grenier







The Best of West End

the best of west end

Första lördagen på lovet spenderades mestadels på stan, shoppade skor och massa roliga grejer. På kvällen åkte jag hem till Madde och åt mat och drack lite innan vi susade ner för backarna på våra cyklar och plingade oss fram mellan folkmassorna, ner till Cloetta Center. Väl där skulle vi lyssna på de allra bästa musikallåtarna från West End. We Will Rock You skulle finnas med. Det visste jag. Fickett program av Madde. Snällt! (L)
best of west end
När det väl började kunde jag se att WWRY inte stod med i programmet, besviket klagade jag över falsk marknadsföring. När det väl började tyckte vi båda att ljudet var lite dåligt. Orkestern överröstade sången, Inte bra. Och hade de haft en storbildsskärm också, en sån som de har under hokcyematcherna, skulle det vara mycket bättre. Correns rescensent höll med oss om detta måndagen därpå. HAH! I övrigt flöt det hela på bra och när applåderna öste ner i slutet direkt efter ABBA medleyt fick vi även ett encore. Det blev We are the champions. Underbart! Jag fick mitt Queen till slut! Ronnie och jag blev båda glada och vill åka till London för att se musikalen.
människor
Efteråt plingade jag väg åt mig och Madde genom folkmassorna tills vi kom till Stora torget där vid stannade för en kopp varm choklad i kylan. Madde kom besviket på att vi inte kunde ta en öl efteråt. Men om fyra månader så. Men varm choklad på Santinis är också gott.  Madde bjöd mig. Sötis!

Cyklade hem och slocknade som ett ljus.

A new me

För er som har missat det så har nu fröken Cecilia fixat ett helt nytt utseende till min blogg. Och jag är supersuper nöjd! Hon är bäst på allt som har nånting med bild och form att göra. Så det så. Minivågen till henne. *applåder*

Har nu den snyggaste bloggen i världen. 
Tackar så hemskt mycket för det! Pussa!